Koistilan Virva on virtuaalihevonen

Saavutukset

KTK-III palkittu 03/2015

EV-II palkittu 12/2014
KV-II palkittu 12/2014
SV-I palkittu 12/2014

Täyttänyt 4v 12.02.15
Täyttänyt 8v -

REK.NRO VH15-018-0381
SYNTYMÄAIKA 12.10.2014
KASVATTAJA Vibaja, Koistila
OMISTAJA Mustholma (VRL-04571)
ROTU, SP Suomenhevonen, tamma
VÄRI, SÄKÄ Kimo, 149cm
PAINOTUS Koulu/estepainotus
KOULUTUSTASO HeA, re 100cm

Luonne

Koistilan Virva on luonteeltaan varsin tasainen hevonen jonka kanssa rutiinihommat sujuvat melko yllätyksettömästi. Tamma on varsin seurallinen tapaus joka hakeutuu ihmisten läheisyyteen ja on tarhassa kaikkien hevosten kaveri. Virva viettää vapaa-aikansa ulkoillessa ja tarhakavereita rapsutellessa. Heinät tamma jakaa sopuisasti muiden hevosten kanssa ja antaa vaikka omistaan pois jos joku muu jää nälkäiseksi. Kilpailupaikoilla hevosseura rentouttaa tammaa huomattavasti. Ilman kaveria Virvasta tulee levoton.

Ihmisten seurassa tamma käyttäytyy rauhallisesti ja seisoo hyvin aloillaan hoitotoimenpiteiden ajan. Virva seisoo ryhdikkäänä käytävällä ja seuraa tarkkaavaisena hoitajan toimia ja tallin tapahtumia. Jalat Virva nostaa venkoilematta ja varusteet on helppo pukea päälle. Taluttaessa tamma on sähäkkä ja menohalut pyrkivät pintaan. Toisin kuin vapaa-ajalla tarhassa ulkoillessaan, Virva on työskennellessä täynnä tarmoa ja loppumatonta energiaa.

Ratsastus Virvan kanssa syö hermoja ja vaatii valppautta. Ratsastajan kavutessa selkään, Virva tietää, että nyt alkaa työskentely. Tamma huokuu energiaa ja astelee jo verryttelyssä reippain askelin eteenpäin. Innokas tamma pyrkii helposti raville ja juoksee mielellään kenttää ympäri useamman kierroksen. Virvan menoa saakin olla jatkuvasti olla rauhoittamassa. Temponlisäyksissä onkin oltava tarkkana, ettei haluttu askellaji vaihdu vahingossa nopeampaan. Meno päällä koheltaminen vaatii yleensä myös veronsa ja tamman keskittymiskykyä saa aina hieman hakea. Innokas menijä vaatii jämäkät otteet, että se suoriutuu halutuista liikkeistä.

Myös esteillä tamma toisinaan painelee innoissaan menemään ja jyrää läpi esteistä. Esteillä Virva vaatii runsaasti pidätteitä ja tarkan lähestymisen esteille. Vauhdikas meno tosin takaa aina vauhdikkaan hypyn ja kapasiteettiahan tammalta löytyy. Maltillisella ratsastuksella Virva on varsin ketterä pikku ratsu esteiden välillä ja hyvän ponnistusvoiman turvin esteet voi ylittää melko huolettomasti.

Maastossa Virva kulkee reippaasti ja rakastaa vauhdikkaita laukkapätkiä. Sopivan suoran auetessa tamman jännittyneisyyden voi aistia ja kevyt napautus kylkiin riittää nostamaan vauhdikkaan laukan. Reippaan pyrähdyksen jälkeen tamman meno yleensä rauhoittuu ja loppumatka sujuukin rauhallisessa käynnissä ilman turhia hötkyilyjä. Maastossa tosin saattaa tulla vastaan tammaa pelottavia asioita ja ratsailla kannattaakin olla hereillä. Suurten kivien ja muiden epämääräisen muotojen kohdalla Virva saattaa yllättää nopeilla sivuaskelilla ja nauliutumalla paikoilleen. Pelottavan esineen ohi pääsemiseksi joutuu toisinaan tekemään tosissaan töitä, mutta onneksi joka kiven takana ei sentään mörköjä oleile.

Sukutaulu


i. Karmava
KTK-III
km, 150cm
koulu/estepainotus
VH05-018-8842
ii. Karman Petturi evm.
rnkm, 155cm
iii. Karman Laki evm.
iie. Pettäjän Tytär evm.
ie. Reen Kaisla evm.
vrt, 150cm
iei. Kipeä Totuus evm.
iee. Reen Iisu evm.
e. Virili
KTK-II
m, 152cm
koulu/estepainotus
VH13-018-1315
ei. Vilperi evm.
prt, 155cm
eii. Villiri evm.
eie. Sesonki evm.
ee. Viriti evm.
vrt, 146cm
eei. Kimperi evm.
eee. Maritari evm.

Jälkeläiset


Syntymäaika sp. Nimi Isä Omistaja

00.00.2000 o/t.Arvostelutilaisuudet

Palkittu sh-varsojen arviointitilaisuudessa joulukuussa 2014
pistein 8-10-15=33p. / SV-I

Palkittu II nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa joulukuussa 2014
pistein 8(+1)-3-1-1-1=15p. / KV-II

Palkittu estevarsojen laatuarvostelussa joulukuussa 2014
pistein 7-9-6-10-9=38p. / EV-II

Palkittu suomenhevosten kantakirjaustilaisuudessa maaliskuussa 2015
16+16+17+17=66p. / KTK-III