Pirunkorven Lumililja on virtuaalihevonen

Saavutukset

KTK-III palkittu maaliskuussa 2015

SV-I palkittu marraskuussa 2014
EV-I palkittu helmikuussa 2015
KV-II palkittu helmikuussa 2015

Täyttänyt 4v 02.11.14
Täyttänyt 8v -

REK.NRO VH14-018-1827
SYNTYMÄAIKA 02.09.2014
KASVATTAJA Pirunkorpi
OMISTAJA Mustholma (VRL-04571)
ROTU, SP Suomenhevonen, tamma
VÄRI, SÄKÄ Ruunikko, 159cm
PAINOTUS Yleispainotus
KOULUTUSTASO VaB, re 100cm, vaativa valj.

Luonne

Kaunispiirteinen suomenhevostammamme Lumilija on varsinainen työkone. Se on rehti, reipas ja hyväkäytöksinen leidi jonka kanssa on ilo työskennellä. Tamma on kaikin puolin moitteeton tapaus ja vieläpä varsin ihmisrakas. Varsinainen kultakimpale siis <3

Ihmisiin ja muihin hevosiin Lilja suhtautuu uteliaasti ja ystävällisesti. Uudet hevostuttavuudet se ottaa ilolla höristen vatsaan ja tahtoo olla kaveri kaikkien kassa. Tarhassa tutut kaverit saavat poikkeuksetta pitkän rapsutussession ja heinät tamma jakaa sulassa sovussa. Lilja on nöyrä lauman jäsen joka alistuu johtajatamman edessä, mutta on sen verran tomera ettei ole alentunut pahnanpohjimmaiseksi. Samanlainen suhtautuminen tammalla on myös ihmisiin. Se kunnioittaa ihmisiä ja tottelee kuuliaisesti johtajaansa mutta tietää oman arvonsa. Tamma silmin nähden nauttii yhteistyöstä ihmisystävän kanssa. Korvat hörössä ja intoa puhkuen se tervehtii ystävällisesti tulijaa ja on aina valmis työntekoon.

Työnteossa Lilja onkin elementissään. Se ei vastustele eikä osoita mieltään vaan toimii nöyrän arvokkaasti tilanteessa kuin tilanteessa. Pelipaikalle eli ratsastuskentälle tamma lähtee intoa puhkuen ja oikein odottaa pääsevänsä näyttämään osaamistaan. Jo alkuverryttelyssä tamma kulkee reippaasti pää pystyssä. Ohjasotteella se taivuttaa hienosti kaulansa pyöreään muotoon kuin parahinkin GB-tason ratsu. Pohkeille Lilja vastaa hyvin ja suutuntuma on herkkä. Liljan lempipuuhaa kouluradalla taitavat olla taivutukset ja kaarrot joissa tamman kaunis pyöreä muoto ja notkeus tulevat hyvin edelle. Lilja pysyy koko ajan hyvin kuulolla ja sen uskomaton keskittymiskyky jaksaa vaikka pidemmänkin treenin läpi. Esteillä tamma on innokas mutta tottelee pidätteitä hyvin. Sillä on matkaatavoittava laukka joka kantaa nopeasti esteeltä toiselle. Hyppytyyli on sulava ja ponnistusvoimaa löytyy hienosti. Pitkä askel tosin vaatii tarkkuutta lyhyillä lähestymisillä. Myös hyppy täytyy osata ajoittaa oikein, jotteivät puomit kolise jalkojen mukana alas.

Ratatyöskentelyn lisäksi Lilja hallitse hommat myös vaunujen edessä. Herkkäsuinen hevonen on ketterä ajettava valjakkoradalla. Sillä on sopivasti malttia valita hyvä lähestyminen porteille ja käännöksiin. Vauhti on kuitenkin mukavan reipasta ja käännökset tiukkoja. Vauhdin huumaa voi kokea myös kestävyyskokeella jossa tamma jaksaa leikiten pyyhältää menemään reippaammallakin tempolla.

Kilpailuihin lähdettäessä Lilja on pienoinen jännittäjä. Se tuntuu ymmärtävän mistä ihmisvilinässä ja hevosten hälinässä on kyse ja ottaa kilpailutilanteen aina tosissaan. Autoon asteleminen on Liljalle tuttu juttu ja se hoituukin rutinoituneen rauhallisesti. Autossa tamman keskittyminen menee pystyssä pysymiseen ja ympäristön äänien kuunteluun. Kisapaikalla Lilja astelee reippaasti autosta ulos ja seuraa korvat höröllä kisapaikan hälinää. Ohikulkeviin hevosiin se ei juuri kiinnitä huomiota. Toisinaan jännittynyt tamma vain seisoa pönöttää paikallaan, eikä osaa liikuttaa kuin uteliaana viuhuvia korviaan. Kun Liljan saa herätettyä tästä transsista, sen kanssa suunnataan lämmittelykentälle ja tamma alkaa vähitellen rentoutua. Reipas lämmitys laukaisee lopunkin jännityksen ja omaa vuoroa odotellessa kannattaa pitää tamma liikkeessä. Suuri ihmismäärä toimii tammalle kannustimena ja tuomariston edessä Lilja pyrkii aina parhaimpaansa. Liljan kuuliaisuus säilyy myös kilparadalla ja sen kanssa onkin ilo työskennellä. Varsinkin kun mutkaton yhteistyö palkitaan ruusukkein ja suosionosoituksin.

Sukutaulu


i. Sirkkeen Viljami
KTK-II, SV-I
m, 158cm
koulu/valjakkopainotus
VH12-018-1307
ii. Ikikuva
KTK-II
m, 158cm
koulu/valjakkopainotus
iii. Ikuisuuskehrääjä
VIR MVA Ch, KTK-II
m, 157cm
iiii. Pohjanoteeraus evm.
iiie. Ilosanoma evm.
iie. Haavetyttö
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
m, 156cm
iiei. Kulkuri evm.
iiee. Turjake evm.
ie. Liptessa
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, SLA-II
vrt, 157cm
koulu/valjakkopainotus
iei. Silmänräpäys
VIR MVA Ch, KTK-II
trt, 158cm
ieii. Aarnin Hurmos evm.
ieie. Valkosiipi evm.
iee. Linetti
prt, 156cm
ieei. Huomaamaton evm.
ieee. Lipetti evm.
e. Lumimarja TK
KTK-III, KRJ I
prn, 154cm
yleispainotus
VH13-018-0769
ei. Koistilan Nemo
VIR MVA Ch, KTK-I, ERJ-I, KRJ-I
prt, 160cm
yleispainotus
eii. Hovi-Niko
KTK-III, YLA2, SLA-III
rt, 154cm
eiii. Mikon Kalteva evm.
eiii. Hovi-Henna evm.
eie. Lumikeiju
KTK-II, KRL-II, YLA1
prn, 165cm
eiei. Lumikenttien Hurjapää evm.
eiee. Pakkas-Pauliina evm.
ee. Lakean Lilja
KTK II, SV II
m, 158cm
yleispainotus
eei. Ok-Taavi
VIR MVA Ch, KTK-II, SV-II
m, 157cm
eeii. Hilpeä-Hermu evm.
eeie. Seelan Juulia evm.
eee. Kanervan Riimittelijä
KRJ-II , YLA2
vkk, 159cm
eeei. Elämänilo evm.
eeee. Lentävä Suvituuli evm.

Jälkeläiset


Syntymäaika sp. Nimi Isä Omistaja

00.00.2000 o/t.
Arvostelutilaisuudet

SV-I palkittu sh-varsojen arviointitilaisuudessa marraskuussa 2014, pistein 6,5-10-15-6,5-10-18=66

EV-I palkittu Estevarsojen laatuarvostelussa helmikuussa 2015, pistein 9-9-3-4-3-3=31p

KV-II palkittu III nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa helmikuussa 2015, pistein 8-3-2-5-1-3-5-8,5=35,5p
-> 4-vuotiaiden kouluhevosten Luokkavoittaja VI

Kantakirjattu KTK-III palkinnolla maaliskuussa 2015, pistein 18+16+16+15=66p