Korttihuijari M on virtuaalihevonen

Saavutukset

Täyttänyt 3v 06.07.10
Täyttänyt 8v 06.07.15

REK.NRO VH04-018-1302
SYNTYMÄAIKA 06.07.2007
KASVATTAJA M. Marjapuro, evm.
OMISTAJA Mustholma (VRL-04571)
ROTU, SP Suomenhevonen, ori
VÄRI, SÄKÄ Punarautias, 155cm
PAINOTUS Yleispainotus
KOULUTUSTASO VaB, re 100cm, me 100cm

Luonne

Ylväs, energinen ja oman arvon tunteva herra jonka erityistaitona on vedätys. Ori tekee asiat mieluiten omalla tavallaan ja taitaa keplottelun jalon taidon. Yhteistyön sujuminen vaatii kärsivällisyyttä, kunnioitusta ja runsaasti pelisilmää. Taitavan pelaajan käsissä Korttihuijari on osaava ratsu jonka voitontahto vie ratsukon pitkälle.

Sukutaulu


i. Korttipeluri M evm.
mrn, 159cm
yleispainotus
ii. Pasianssi M evm.
m, 157cm
iii. Sökö evm.
iie. Vekkuliina evm.
ie. Touhotar evm.
rn, 154cm
iei. Tomeranssi evm.
iee. Sisko Sylvia evm.
e. Huijari Vaan evm.
prt, 154cm
yleispainotus
ei. Standardi evm.
prt, 157cm
eii. Satayksi evm.
eie. Loviatar evm.
ee. Hurja Hujaus evm.
vrt, 152cm
eei. Hulttio evm.
eee. Humaus evm.

Jälkeläiset


Syntymäaika sp. Nimi Emä Omistaja

00.00.2000 o/t.
Historia

Huijari löysi tiensä sydämeeni

Huijari miekkonen, varsinainen valehtelija etelä-pohjanmaalta, valloitti sydämeni yhdellä vilauksella. Orin myynti-ilmoitus Alegren sivuilla sai minut oitis tutustumaan hevoseen tarkemmin. Vaikkea hevosesta sen suuremmin löytynyt informaatiota ilmoituksessa, jokin herätti mielenkiintoni ja sai minut tekemään päättömän ratkaisun ostaa hevonen siltä istumalta. Kauppakirjat oli nopeasti tehty ja pääsin hakemaan uutta tuttavuutta kotiin.

Minulla ei ollut hevosesta syntymäajan, rekisterinumeron ja nimen lisäksi muuta tietoa kuin se, että se oli edellisen omistajan kanssa kilpaillut jonkin verran koulu- ja esteratsastuksessa sekä muutaman startin maastoesteillä. Sijoitusten perusteella kyseessä ei ollut mikään perusluuska, mutta monen vuoden kisatauko hieman arvelutti. Miksi hyvä kilpahevonen oli jätetty pihakoristeeksi vai oliko kyseessä jotakin vakavampaa kuten luonnehäiriöinen ja luottamuksen menettänyt ori.

Myyjän luona odotti kaikeksi onneksi varsin säyseä ja hyväkuntoisen näköinen hevonen ja näytti kunnioittavan kiinnipitelijäänsä edes siedettävissä määrin. Sain kuulla, että ori oli jäänyt edellisen omistajan työkiireiden vuoksi toimettomaksi ja pitänyt peruskuntoa yllä naapurintyttöjen maastoratsuna. Hevonen tuntui käsitellessä ihan toimivalta tapaukselta ja lastauskin onnistui ihan kohtuullisesti. Uuden kodin pihalle asteli korskea ja energinen ori jonka kanssa rupesimme luomaan vahvaa luottamussuhdetta ja opettelemaan toistemme tapoja sekä ajatuksenkulkua. Prosessi ei tullut olemaan helppo mutta kaiken kaikkiaan se oli äärettömän palkitseva ja ennenkaikkea kannattava.

Päiväkirja

01.09.2015 - Huijari tulee!

Mustholman pihalle saapui uusi hevonen. Kyseessä oli varsin energinen ja ylväs suomenhevosori Korttihuijari M eli tutumminen Huijari. Huijari ostettiin Tuontikeskus Alegresta jonne se oli päätynyt edellisen omistajan ajanpuutteen vuoksi. Huijarilta löytyi kokemusta esteiltä ja kouluratsastuksesta sekä maastoesteiltä. Uudessa kodissaan ori pääsee kehittämään osaamistaan ja kartuttamaan kisakokemustaan.