Katukulta NU on virtuaalihevonen

Saavutukset

SV-I palkittu helmikuussa 2014

Täyttänyt 3v 00.00.00
Täyttänyt 8v -

REK.NRO VH14-018-0039
SYNTYMÄAIKA 26.12.2013
KASVATTAJA Latun Talli
OMISTAJA Mustholma (VRL-04571)
ROTU, SP Suomenhevonen, tamma
VÄRI, SÄKÄ Hopeanruunivoikko sabino, 144cm
PAINOTUS Yleispainotus
KOULUTUSTASO HeA, re 100cm, me 90cm

Luonne

Kati on 10 kissaa yhdessä hevosessa, ei sille parempaakaan selitystä keksi. Kuten tuo naukunaamarit tuppaavat olemaan, on sekin kovaääninen, rasittavan huomionhakuinen ja kiehnäävä, sekä jollain tapaa jopa pirullisen kujeileva. Tosin omassa päässään tuo viimeisin on varmaan vain huumorintajua. Älä tosin vedä johtopäätöksiä että näiden luonteenpiirteiden vuoksi en Katista pidä, ei, olenhan rasittava ja pirullinen välillä itsekin.

Kissojen lisäksi voisi tammaa verrata huomiota hamuavaan lapseen, "Saanko tuon saanko tuon, eikun tuon, mennäänkö tuonne, mennäänkö jo, ollaanko siellä jo, miksei olla siellä jo?" Kaikki mulle heti nyt -periaatteella siis tunnutaan menevän. Hoitaessa tahi varustaessa joko heilutaan ja venslataan tai sitten kiehnätään lähimpänä olevaan ihmiseen kuin yrittäen tunkea syliin (jonne tyttö varmasti kiipeäisikin jos vain pystyisi) Tamma onkin varsinaisen hellänkipeä ja nauttii mistä tahansa silityksestä tahi rapsutuksesta, ja niitä saadessaan antaa kyllä vastapalkkaakin (oikeasti, yksi takeistani on täysin reikäinen noista ei niin -pehmeistä hammasrapsutuksista, kun hellämielisyyttäni en raaski tytön hellyydenosoituksia torjuakaan) Jos pieni kiehnaus ja heiluminen ei haittaa, on muuten työskentely tytön kanssa oikein mukavaa, sillä varsinaisia pahoja tai ilkeitä tapoja sillä ei ole, taluttaessakin se kulkee uskollosiste kantapäiden kintereillä kuin koira, kulkisi varmasti ilman riimuakin.

Ratsuna olen saanut kuulla paljon negatiivista Katista, sillä sen askellus ei ole sitä kaikkein kauneinta, vaan varsinkin ravi on pientä ja pomppivaa. Tämähän on kuitenkin tottumuskysymys, sillä itse työnsä Kati kyllä tekee niin maltillisesti kuin luultavasti pystyy, kunnon lämmittelyillä ja yrittämisellä saa siihen askellukseenkin enemmän pituutta ja ponnekkuutta. Innokas tyttö on mentiin sitten koulua tai esteitä, vaikka jälkimmäiset saavatkin selvästi sen pilkkeen silmäkulmassa loistamaan hieman vahvemmin. Kati on täydellinen yhdistelmä rohkeutta ja varovaisuutta, se kuuntelee ratsastajaansa ja ilman kunnon apuja tekee kyllä omat päätelmänsä kannattaako hyppyyn ryhtyä. Sen lapsenomainen mieli on kuitenkin kaikenkaikkiaan hyvin tasapainoinen kun mieli on keskitetty työntekoon, joten maastossakin se toimii hyvin yksin tai jopa joukon vetohevosena.

© Lamia

Sukutaulu


i. Huvin Urbaanitarina
VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-I
prt, 151cm
yleispainotus
VH12-018-1125
ii. Huvin Uniikki
KTK-III, KRJ-I
vrt, 150cm
iii. Unisieppari
Ch, KTK-III, SLA-II
vkko, 142cm
iiii. Separi evm.
iiie. Unikko evm.
iie. Severiina
KRJ-II, SLA-II, YLA2
prt, 155cm
iiei. Senaatio evm.
iiee. Suviyö evm.
ie. Lakean Iltatähti
VIR MVA Ch, KTK-II, SV-III
rt, 145cm
iei. Kuusimetsän Jali
Ch
rt, 148cm
ieii. Jalmar evm.
ieie. Jasmiina evm.
iee. Ilon PIlvi
VIR MVA Ch, KTK-II, SV-II
rt, 144cm
ieei. Ilo-Hessu evm.
ieee. Vantastina evm.
e. Kristallikide NU
Fn
hprnvkk, 156cm
yleispainotus
VH13-018-0551
ei. Voittoisa Hopea
VIP MVA Fn, KTK-I
hprnvkk, 152cm
eii. Hurman Voitontahto
vkk, 157cm
eiii. Eri-Hurma evm.
eiie. Voiman Tyttö evm.
eie. Kadonnut Kaupunkiin
VIP MVA Fn, KTK-II
hpm, 147cm
eiei. Ukkospoikaevm.
eiee. Ida Vedenvälke evm.
ee. Pii-Piirto
PP-MVA
vrt, 163cm
eei. Kohellus SK
m, 156cm
eeii. Kajo-Valkea evm.
eeie. Saana evm.
eee. Millimetsän Pii
Fn
prt, 154cm
eeei. Salamanteri evm.
eeee. Millimetsän Pamela evm.

Jälkeläiset


Syntymäaika sp. Nimi Isä Omistaja

00.00.2000 o/t.Päiväkirja

05.03.2015, kevättä rinnassa

Lieneekö yhä lämpenevät päivät ja pitenevä auringonpaiste vai uuden, komean Piru-orin huudahtelut toiselta puolelta tilaa saaneet tytöt höpisemään, mutta eihän siinä voinut kuin nauraa ja kuvata kuinka tammalauma kuin kanalauma konsanaan spurttaili pitkin lumipenkkoja niin että pöllysi ja nahistellen leikkivät keskenään. Tai olihan se siihen asti hauskaa kun Kati sai hokista takareiteen, perkule. Olisi pitänyt ottaa ne jo hevosilta pois!

Ensinnäkin koko tamman kiinnisaaminen oli oma tehtävänsä, sillä pienestä haaverista huolimatta halusi se mieluummin muun kotkottajalauman mukana pyöriä hyrrää ja laukata viime hetkellä pakoon siihen kurkottaessa. Huumoriani en jaksanut ruveta testaamaan, vaan kipaisin suosiolla tallista kauraämpärillisen ja johan rallikisa muuttuikin tiukaksi tapitukseksi ämpäriin, josko joku onnekas sieltä jotain saisi. Nappasin katin mukaan muun lauman jäädessä pettyneesti haikailemaan ja kuuntelemaan yhä loittonevaa kauran rapinaa, tosin olin vannovinani että talliin astuessa kuului jälleen kiljahdus jos toinenkin ja tanner alkoi tömistä laukkaavista hevosista jälleen.

Tallissa päästessä tarkastamaan tamman jalan, oli onneksi haava yhtä pieni kuin miltä se oli näyttänytkin, joten tavallisella puhdistukslla selvittäisiin. Desinfoituani sen katsahdin jälleen ulos jossa minua oli vastassa loskainen ja aurinkoinen näkymä. Hetken tuumailtuani en vienytkään Katia vielä takaisin, vaan aloitin hokinpoisto-operaation, ennenkuin joku noista riehuvista lapsista kunnolla teloisi itsensä tai toisensa.

Tarinakilpailut

28.02.2014 KRJ tarinakilpailut Aasikartanossa, helppo B, 7. sija

- kirjoita tarina/muu teksti kilpailupäivästä, jossa käytät ratsustasi mahdollisimman montaa erilaista hellittelynimeä (tyyliin Indi pieni ponipalleroiseni) - tai jos kaikki ei suju suunnitellusti, niin haukkumanimeä ;)
- tai kirjoita runo, jonka otsikkona on hevosesi nimi/lempinimi ja jonka jokainen säe (rivi) alkaa hevosesi nimen/lempinimen ensimmäisellä kirjaimella

Kadulta sua sentään löytänyt en, mutta
kultaakin kalliimpi oot.
Kipakka ja kissamainen,
kai niin sua kuvailla vois.
Kultainen on luonteesi silti,
kylmempi talli ainakin ilman sua ois.

Kaiketi arvosi itsekin tiedät,
kyllä, sen kaikki huomaa.
Kehut ja herkut selvyydeksi miellät,
kyllä, me tarvitaan kaltaistasi kuomaa,
kylmään talliin hieman lisälämpöä tuomaan.

25.02.2014 ERJ tarinakilpailut Ryövärin Ratsutilalla, 90cm, 3. sija

Kirjoita tarina suorituksestanne käyttäen vähintään 5 eri elokuvan nimeä tekstissäsi muuttamatta niitä. Lisäpisteitä mitä enemmän pystyt kekseliäästi käyttämään! Liitä nimet listaksi tarinan loppuun, ne voivat olla suomileffojen lisäksi myös suomennoksia ulkomaisista elokuvista (tosin täytyy olla virallinen suomennos)

Vaikka olisikin 21 tapaa pilata avioliitto, ei tarvita kuin yksi kisasuoritus ja johan painitaan hevosenkin kanssa poski poskea vasten, huutaen ilkeyksiä kuin vanha aviopari. Tai ainakin jos Kati osaisi tällä rakkaalla ihmiskielellä huutaa, vannoisin että se jankuttaisi takaisinkin samalla mitalla mitä itse valitan sille sellaisten päivien jälkeen kuin tämä.

Kyllähän minä tiedän että Kati on vielä pelkkä nuori kapinallinen, mutta silti se on se oma silmäterä. Yhdessä me ollaan kuin mikäkin pentujengi supersankareina, valloittamassa maailmaa ja luulemassa liikaa itsestämme, mutta kun tulee piukat paikat, se kyllä näkyy.

Rata alkoi jopa hyvin, kuin tuulen viemää, liidettiin ensimmäisten esteiden yli. Epäilyt kuitenkin heräsivät, kun Kati otti pari liiankin innokasta laukka-askelta ja se peräpää alkoi nousta turhan korkealle - ei. Ei nyt. Hillitse itsesi Kati. Kuinkas ollakaan, seuraavaksi niitä esteitä mentiinkin jo äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä, puomit kolkattivat ja epäilyksen varjo sen kuin suureni.

Mutta niin, ihmeellinen on elämä. Hyvä alku voi johtaa siihen, että alkaa yhden miehen sota sitä hevosen yhä kasvavaa intoa vastaan, tosin tässä tapauksessa naisen. Diktaattori vastaan terminaattori. Yrittäessä tuota yhä kuumuvaa raakiletta hillitä, viimeisetkin toiveenrippeet kuitenkin katosivat yhden tumpelon ansiosta.

Radan keskivaiheilla, jälleen hieman hosuisen hypyn jälkeen, Kati veti sellaisen pukkisarjan, kuin olisi yrittänyt väistellä kahdeksan surmanluotia kentänlaidan varjojen alla piiloksissa maanittelevalta tarkka-ampujalta, mutta todellisuudessahan tämä tiukkapaikkainen selviytyminen tapahtui vain räiskyviltä salamavaloilta, jotka iloisesti välkkyivät meitä kohti tylsistyneennäköisen kuvaajan jauhaessa purkkaansa. Unohtuiko kenties jotain? Salamavalon käyttämättömyys? Jo valmiiksi kuumunut, hermoinen hevonen laitettuna yhteen tämän yllättävän valoloiston kanssa ja lopputuloksena oli jotain rodeoshow’ta muistuttavaa. Saipahan ainakin oikein mainion kuvasarjan, missä lennän takalisto edellä maan kamaralle, sillä se kyllä tapahtuikin. Tiedätkö sen tunteen, kun taivas putoaa, vertauskuvallisesti? Se ei vedä mitään vertoja sille, kun tunnet lipeäväsi satulasta ja alkaa hidastettu matka kohti maankamaraa, jolloin voit vaikka vannoa, että tuo hevosenraakile vain virnistää sivuprofiilillaan kun lysähdät sen viereltä nurmelle kuin mikäkin veltto perunasäkki.

Mutta loppuivatko ne pukit siihen? Ehei! Tyttö hyrräsi pitkin kenttää kuin manaaja sisällään, tai ainakin kuin raivo härkä olisi sen perässä viipottanut, laukaten, pukitellen ja varusteitaan riepotellen. Kävipä se pari vapaahyppyäkin vetämässä, ennen kuin avustaja sai sen kiinni. Kovat oli odotukset, mutta lopulta madeltiin hiljaa radalta ulos kuin mitkäkin uhrilampaat tuijottavien silmäparien alla, eikä ainakaan tämä kalpea ratsastaja tuntenut muuta kuin tulevat mustelmat.

Mutta niinhän se joskus on, kunnian polut eivät ole kullalla valetut. Kaikella rakkaudella Kati, mutta joskus sinä olet kyllä melkoinen toope. Mutta odottakaas vaan, kyllä se uusi nousukausi vielä tulee ja mekin viimein onnistutaan. Pain koittaa tämänkin imperiumin vastaisku!

Tuomarin kommentti:
Sujuvaa ja miellyttävälukuista tekstiä, hyvä kappalointi! Aloituspuolella osa lauseista oli ehkä turhan pitkiä, mikä meinasi tehdä alkutarinasta raskaslukuista. Hyödynsit elokuvien nimiä hyvin ja saitkin ne sulautumaan tekstiin. Kyllä te Katin kanssa tulette tekemään vastaiskun tyylillä!

PKK Näyttelyt

» 24.03.2014 / Elisan yksärit / Rakenne: Suomenhevostammat, tuom. Kopoin / EO-sert

» 15.03.2014 / Terälän Talli / Suomenhevoset, tuom. Anne / HY (EM: Väri)
"Leimat ok. Melko lihaksetomassa ja tukevassa kunnossa. Pitkät jalat. Kovat kaviot. Hyvä pää. Värin toteutus on onnistunut ja herkkä."

» 01.03.2014 / Azrak Racers / Hevostammat, tuom. Miia / HY (SA)

Arvostelutilaisuudet

SV-I palkittu 2v suomenhevosvarsojen arviointitilaisuudessa helmikuussa 2014, pistein rakenne 7, suku 4, käytöskoe 20 = 31 p