Holman Aava on virtuaalihevonen

Saavutukset

KTK-III palkittu lokakuussa 2015

EV-I palkittu lokakuussa 2015
SV-II palkittu marraskuussa 2015

Täyttänyt 4v 18.10.15
Täyttää 5v 18.01.16

REK.NRO VH15-018-1909
SYNTYMÄAIKA 18.09.2015
KASVATTAJA Mustholma
OMISTAJA Mustholma (VRL-04571)
ROTU, SP Suomenhevonen, tamma
VÄRI, SÄKÄ Ruunikko, 155cm
PAINOTUS Ravi (yleispainotus)
KOULUTUSTASO HeA, re 100cm, me 100cm

Luonne

Holman Aava on monikäyttöinen yleishevonen jolla riittää taitoa ja kärsivällisyyttä lajiin kuin lajiin. Aavan pääasiallinen käyttö painottuu kenttäratsastuksen eri lajeihin, esteille, kouluun ja maastoesteille. Aava onkin varsin toimiva ratsu ja mukava käsitellä. Sen kanssa työskentely on joustavaa ja huoletonta kunhan muistaa olla kärsivällinen ja antaa tammalle mahdollisuus yrittää parhaansa.

Aava on käsiteltäessä rauhallinen ja tottelevainen. Taluttaessa tamma kulkee ryhdikkäästi taluttajan hyvässä hallinnassa ja kulkee haluttuun suuntaan reippaasti mutta ryntäilemättä. Tallikäytävälle se seisahtuu kiltisti ja seuraa korvat höröllä hoitajan puuhastelua. Aavan saa harjata kauttaaltaan ongelmitta ja jalat se nostaa kevyesti kavioita putsatessa. Myös kengittäminen on sujuvaa kun tamma seisoo ryhdikkäästi ja hosumatta koko toimituksen ajan. Satulan ja suitset Aava antaa pukea vastustelematta, eikä sen tapoihin kuulu pullistella satulavyötä kiristäessä. Kentälle astellessa Aava kulkee omaa ryhdikästä käyntiään taluttajan perässä ja odottaa jo innolla työn pariin pääsemistä.

Ratsastaessa Aava on energinen mutta nöyrä ratsu. Aava astelee pitkillä ohjilla reippaasti ja ryhdikkäästi eikä sitä tarvitse kauaa verrytellä kun lihakset jo lämpiävät ja tamma on parhaassa mahdollisessa latingissa. Aavan vahvuuksiin kuuluu notkea runko ja ilmavat näyttävät askeleet. Tamma kulkee innokkaasti eteenpäin ilman hoputtamista ja pysyy samalla hyvin hallinnassa. Vauhtia on helppo kontrolloida hyvin perille menevillä avuilla. Aava onkin varsin miellyttämishaluinen ratsu joka pyrkii kuuliaisesti toteuttamaan ratsastajan toiveita. Temponvaihtelut sujuvatkin tammalta varsin mallikkaasti ja ryhdikäs kulku tuo lisäsilauksen kokonaisuuteen. Kouluradoilla tamman heikkoutena ovatkin erilaiset taivutukset ja vaativammat pohjeavut jotka eivät aina ensi yrittämällä mene perille. Vaativimpien liikkeiden harjoittelu vaatiikin pitkäjänteisyyttä ja yhteisymmärryksen hiomista jotta haluttu lopputulos on saavutettavissa. Kovalla työllä ja kärsivällisyydellä Aavasta kehittyy lopulta varsin toimiva kouluratsu jonka kanssa ratsastaminen on mukavaa ja tavoitteellista.

Esteiden parissa Aava on enemmän elementissään. Reipas tamma kulkee esteeltä toiselle vauhdikkaasti ja ratsastajan täydessä hallinnassa. Aavalla on ilmava hyppytyyli ja sen ketteryys on edukseen tiukoissa käännöksissä ja lyhyissä lähestymisissä. Aava on hyvä ratsastettava esteradoilla eikä se helposti hätkähdä pieleen menneitä lähestymisteitä tai yllättäviä käännöksiä. Tamma pyrkii aina parhaaseensa ja yllättää kissamaisella ketteryydellään kerta toisensa jälkeen. Maastoesteillä Aava nauttii vauhdin hurmasta ja liitää lennokkaasti esteiden yli pölystä ja kurasta piittaamatta.

Kilpailutilanteissa tamma on hivenen jännittynyt mutta rentoutuu melko nopeasti päästessään tositoimiin kilparadalle. Aava ei erityisemmin perusta suuresta yleisöjoukosta, mutta yleisön avulla tamma tietä, että kyseessä on tositilanne jolloin on esitettävä parasta osaamistaan. Ja tietäähän tamma, että hienosti mennyt suoritus palkitaan kisamatkan päätteeksi isolla sangollisella makeaa melassia.

Sukutaulu


i. Bitumi
KTK-III, YLA3, SLA-III
vprn, 162cm
yleispainotus
VH13-018-0411
ii. Asfaltti evm.
tprt, 158cm
iii. Kermi evm.
iie. Amori evm.
ie. Barokki evm.
mrn, 151cm
iei. Jeevel evm.
iee. Sessa evm.
e. Pikseli
KTK-II
prn, 154cm
yleispainotus
VH13-018-0412
ei. Desipeli evm.
trt, 159cm
eii. Demoni evm.
eie. Pelivihje evm.
ee. Ruusunnuppu evm.
prn, 154cm
eei. Noki-Noppa evm.
eee. Ruusuinen evm.

Jälkeläiset


Syntymäaika sp. Nimi Isä Omistaja

00.00.2000 o/t.
Arvostelutilaisuudet

KTK-III palkittu suomenhevosten kantakirjaustilaisuudessa lokakuussa 2015, pistein 18+16+16+19=69p

EV-I palkittu 4v Estevarsojen laatuarvostelussa lokakuussa 2015, pistein 8,5-7-5-4-5-3=32,5p

SV-II palkittu 4v suomenhevosvarsojen arviointitilaisuudessa marraskuussa 2015, pistein 6-10-15-5,7+10-17=63,7p